Korpás Éva

Korpás Éva

Korpás Éva

A megkérdőjelezhetetlen tehetség
A felvidéki Révkomáromból származó Korpás Éva pályafutását a komáromi Hajós Néptáncegyüttes szólóénekeseként kezdte, majd a pozsonyi Ifjú Szívek Táncegyüttesbe vezetett az útja.
 

Korpás Éva életrajz

Életrajz
A felvidéki Révkomáromból származó Korpás Éva pályafutását a komáromi Hajós Néptáncegyüttes szólóénekeseként kezdte, majd a pozsonyi Ifjú Szívek Táncegyüttesbe vezetett az útja. 1995-től 14 éven át a Tükrös Zenekar énekes szólistája volt. Közös munkájuk során hat lemez jelent meg, többek között a Fonogram-díjjal jutalmazott A mi Mezőségünk című, 2001-ben pedig a Népművészet Ifjú Mestere címmel tüntették ki a zenekart.
 
Korpás Éva állandó énekese a Lakatos Róbert és a RÉV zenekarnak. 2005-ben jelent meg Hajnalodik, három évvel később pedig a BrácsaTánc című albumuk, amelyek dalaival kísérletet tettek a népzene és a klasszikus zene határainak átlépésére.
 
 
Tovább →

Korpás Éva produkciók

Csillárim Hopp!
Korpás Éva népdalénekesnő Szól a kakas, szól című gyermeklemezével folytatja első, Csalogató című lemezének hagyományait. Magyar népdalok csendülnek fel feldolgozások formájában, ahol a kíséret néha követi ugyan a hagyományos népzenét, de gyakrabban rugaszkodik el más zenei világokba. A koncert igazi kedvence lehet a család aprajának-nagyjának.
A koncert közreműködői: Korpás Éva – ének, Csernók Klára – hegedű, Madarász András – gitár, Lelkes Tibor – nagybőgő, Varju Attila – dob.
 
 
Tovább →
←Vissza
Fel ↑
Fel ↑